Modeljagt-vinder: Sådan er mit modelliv
"Det er rigtig sjovt at være model, men tiden må vise om, det er det, jeg skal leve af," siger 17-årige Cecilie Vecht, der vandt sidste års modeljagt.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Modeljagt-vinder: "Det har været vildt fedt"

17-årige Cecilie Vecht havde slet ikke regnet med at vinde sidste års modeljagt - men pludselig stod hun i finalen og havde vundet

Modeljagt 2012 er et samarbejde mellem Danmarks største modelbureau Unique Models og Politikens Lokalaviser
Alle drenge og piger mellem 14 og 25 år kan deltage
Piger skal være minimum 170 centimeter høje for at deltage i konkurrencen, mens minimumshøjden for drenge er 182 centimeter.
Der skal findes en vinder blandt pigerne og en vinder blandt drengene, der får chancen for at få en kontrakt med Unique Models
Du kan tilmelde dig konkurrencen fra den 19. marts på www.modeljagt2012.dk

"Jeg har altid været lidt af en linselus".

Sådan lyder det fra 17-årige Cecilie Vecht, der stillede op i sidste års modeljagt - og vandt.

Men der skulle lidt overtalelse til for at få Cecilie til at sætte sig ned ved computeren og sende sine billeder ind til modeljagten, fortæller hun.

"Jeg vidste jo på forhånd, at jeg opfyldte modelkravene, og jeg kunne egentlig også godt tænke mig at se, hvad det gik ud på. Men det var min gode veninde, der fik mig overtalt til at sende billeder ind til konkurrencen," fortæller den unge modelpige fra Holte.

I starten var Cecilies forældre dog ikke ligefrem begejstret for deres datters modeldrømme.

"Mine venner syntes, at det var rigtig sejt, at jeg stillede op til modeljagten sidste år, men mine forældre var lidt skeptiske i starten. Det var dog kun til de fandt ud af, hvad det gik ud på, og i dag støtter de mig 100 procent," siger hun.

TV: Modeljagt-vinder: Sådan er mit modelliv

Uddannelse først

Cecilie lever ikke som fuldtidsprofessionel model, selv om hun vandt sidste års modeljagt - ikke endnu i hvert fald.

Hun har nemlig besluttet sig for at gøre sin gymnasieuddannelse på Nærum Gymnasium færdig først.

"Det er rigtig sjovt at være model, men tiden må vise om, det er det, jeg skal leve af. Lige nu skal jeg have gjort min uddannelse færdig først, og jeg kunne også rigtig godt tænke mig at læse statskundskab på et tidspunkt," fortæller hun.

Læs også: Modeljagt 2012: Er du Danmarks nye topmodel?

Blevet mere moden

Uanset, hvilken levevej Cecilie vælger, så har hun lært rigtig meget om sig selv, siden hun vandt modeljagten for et års tid siden.

"Jeg var ret genert før i tiden, men jeg er blevet meget mere udadvendt. I dag ved jeg meget mere om mig selv, end jeg gjorde før, min personlighed er vokset, og jeg er blevet mere moden," siger Cecilie, der understreger, at det ikke er nok at “se godt ud", hvis man vil gøre karriere som model.

"Personlighed er næsten vigtigere end udseende. Hvis man ikke har personligheden med, så kan man ikke være model," siger den 17-årige pige.

Se modelbilleder af Cecilie Vecht (link til Unique Models)

Føler sig tryg

Modelverdenen er stadig forbundet med en masse skrækhistorier og fordomme, men Cecilie har heldigvis kun haft positive oplevelser med sit nye job.

"Jeg kan slet ikke genkende de historier, der eksisterer om modelverdenen. Unique Models tager sig rigtig godt af mig, og jeg føler mig helt tryg. Det kan selvfølgelig godt være hårdt at stå foran et kamera i ti timer, men man kan jo bare sige nej, hvis man ikke er interesseret i en opgave," fortæller Cecilie Vecht.

"Tag chancen"

Og Cecilie har allerede været nødt til at takke nej til et par opgaver for at passe sin skolegang. For selv om hun stadig er forholdsvis ny i faget, så får hun masser af jobtilbud, og hun opfordrer alle, der går med en lille model i maven, til at prøve lykken og tilmelde sig Modeljagt 2012.

"Hvis man synes, at det lyder spændende, så synes jeg, at man skal melde sig til. Jeg har haft rigtig mange positive oplevelse med det, og det er en helt anden verden, end jeg havde regnet med," siger Ceilie Vecht, der slet ikke havde regnet med at vinde modeljagten sidste år.

"På ingen måde. Men pludselig stod jeg i finalen og havde vundet."

Publiceret: 13. Marts 2012 09:36
Leveret af Lokalavisen
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kalø Vig

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!