Cheikh Mohammad Alyounis var blandt de elever, som brugte forlystelserne i Djurs Sommerland til at lære om fysikkens love.
Cheikh Mohammad Alyounis var blandt de elever, som brugte forlystelserne i Djurs Sommerland til at lære om fysikkens love.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fysikkens love i sommerland

undervisning Fysik A-holdet fra VID Gymnasier, HTX, havde forleden fysikudstyret med i Djurs Sommerland. Eleverne skulle lære mere om fysikkens love på egen krop, idet de skulle udføre forsøg med tilhørende målinger og derved efterprøve teorien bag nogle af forlystelserne i parken.

Målte kraftpåvirkning

Man kan undre sig over, hvad fysik på gymnasialt A-niveau og en forlystelsespark kan have med hinanden at gøre, men der er rigtig meget fysik i Djurs Sommerlands forlystelser, samtidig med at det er en sjov og praktisk tilgang til læring, som uden tvivl tiltaler eleverne.

Eleverne skulle for eksempel måle kraftpåvirkninger i Piraten, acceleration i Juvelen, rotationskræfter i karusselen, det (næsten) frie fald i sablen samt eftervise den belastning, der skal til for at ramme muren i Speedy Gonzales.

Til alle målingerne medbragte eleverne skolens udstyr, så de fik en masse interessante data, som de skulle behandle nærmere, når de kom tilbage i klasselokalet. jbe

Publiceret: 12. September 2017 14:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Kalø Vig

Fik du læst
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt