Formand for Lokalrådet i Ådalen, Ellen Jensen, bød velkommen til visionsmødet på Ådalsskolen
Formand for Lokalrådet i Ådalen, Ellen Jensen, bød velkommen til visionsmødet på Ådalsskolen
Foto: Mogens Greve
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Ådalsområdet satte mange fisk i søen

Visioner blev luftet på Ådalsskolen mandag aften hvor mange fisk og nye idéer blev sat i søen

Lokalrådet i Ådalen og Ådalshallen indbød mandag aften til visionsmøde på Ådalsskolen i Skørring.

Med et timelangt oplæg af fremtidsforsker Anne-Marie Dahl, tog Ådalsområdet hul på de kommende års udvikling af Ådalsområdet, mens små fisk og gode idéer blev sat i søen i forhåbning om, at nogle af dem formerer sig og vokser sig større - og at de mest spiselige med tiden bliver fanget af lokalområdets borgere.

Følelser

Anne-Marie Dahl gav en lang række bud på, hvad der kan ske, hvis udviklingen bevæger sig i den ene eller den anden retning, mens hun også lod den mulighed stå åben, at vi i dag slet ikke kan sige noget om, hvor vi er om tyve år.

"Måske går udviklingen i retning af, at vi mere vælger bolig efter følelser end efter at bruge den sunde fornuft," sagde Anne-Marie Dahl.

"Føtex skriver i deres reklamer, at glade grise smager bedre. Hvordan de ved det, ved jeg ikke."

Hun stillede også spørgsmål ved, om Ådalsområdet skal gøre det særlige og tiltrække kreative mennesker, eller om man bare skal gøre noget godt for dem som bor der i forvejen.

Alle flakker

"De unge forandre sig, og dem som er vokset op med IT kaldes nu de digitale indfødte. Nogle ved mere om et fjernt fodboldhold end om deres egne kammerater.

Drenge på 14 år får sværere ved at møde til fodbold hver onsdag kl. 17, men får de en SMS om at der er kamp om en time, skal de nok møde op.

De voksne tager arbejde med hjem - og følelser med på arbejde - alle flakker i alle mulige retninger."

Arbejdsgrupper

Efter Anne-Marie Dahls oplæg summede det rundt ved bordene, da mødets cirka 35 deltagere skulle finde bud på de vigtigste emner som der bør arbejdes videre med for at skabe grobund for udviklingen.

Denne proces sluttede ikke med mødet, og på lokalrådets hjemmeside www.aadalen.info kan man løbende følge med i udviklingen, se status for de arbejdsgrupper som blev født denne aften, melde sig til dem - og måske se nye opstå.

Foto: Mogens Greve
Foto: Mogens Greve
Foto: Mogens Greve
Publiceret: 12. Oktober 2010 10:36
¨
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Kalø Vig

ANNONCER
Se flere
Lokalavisen Kalø Vig
Seneste
Lokalavisen Kalø Vig
Mest læste
Lokalavisen Kalø Vig
112